Wednesday, March 1, 2017

Ο φιλάργυρος και ο κρυμμένος θησαυρός του!


Κάποιος φυλάργυρος θέλοντας να κρύψει καλά τα χρήματα του άνοιξε στον τοίχο του σαλονιού του μια κρύπτη,τοποθέτησε εκεί το χρυσάφι του,έκτισε την κρύπτη,τον σοβάντισε και φώναξε ένα Αγιογράφο και του είπε να αγιογραφήσει την παράσταση της Ταφής του Χριστού ενώ πάνω από την Αγιογραφία έγραψε : Η Ζωή εν τάφω κατετέθης Χριστέ!

Ένας γείτονας του αφού είδε την κίνηση αυτή στο σπίτι του φιλάργυρου μαστόρους, υλικά οικοδομών, αγιογράφος, χρώματα, πινέλα κλπ καιροφύλαξε και όταν έλειψε ο φιλάργυρος από το σπίτι του μπήκε μέσα και άρχισε να ψάχνει το σπίτι. Είδε και την Αγιογραφία της Ταφής του Χριστού!

- Μπα λέει!Τι δουλειά έχει ο τσιφούτης με τον Χριστό και την Αγιογραφία. Αυτός μόνο τον χρυσό έχει για θεό του! Κάτι κρύβει η Αγιογραφία…

Μια και δυό γκρεμίζει τον τοίχο και βρίσκει το χρυσάφι του φυλάργυρου γείτονα. Φωνάζει ένα τεχνίτη ξανακτίζει γρήγορα - γρήγορα την κρύπτη και ένας Αγιογράφος αγιογράφησε με υπόδειξή του την παράσταση της Αναστάσεως του Χριστού με επιγραφή: Ηγέρθη!Ουκ έστιν ώδε! Ίδε ο τόπος όπου έθηκαν αυτόν…!